Fast Track to Innnovation (FTI)

Staat u op het punt om een innovatief product op de markt te zetten, maar zijn er nog teveel risico’s? Dan kan de FTI-regeling uitkomst bieden. Deze regeling is specifiek bedoeld om bedrijven met een innovatief product, proces of dienst financieel te ondersteunen wanneer ze de Europese markt op gaan. Zo krijgt u dat belangrijke laatste zetje om een nieuw product succesvol te vermarkten.

Subsidie is beschikbaar voor een consortium van bedrijven dat verwacht binnen drie jaar een innovatief product op de Europese markt te kunnen zetten. Het doel van de regeling is om innovatieve ontwikkelingen naar de markt te versnellen en zo moet het bedrijfsleven binnen Europa te versterken. Een vereiste hierbij is wel dat het consortium minimaal 3 en maximaal 5 partners uit de EU-lidstaten of de geassocieerde landen bevat. Het bedrijfsleven moet de meerderheid vormen, maar kennisinstellingen en publieke organisaties mogen wel meedoen.  

In het kort wordt een project binnen de FTI regeling op de volgende 3 criteria beoordeeld:  
  • Impact: de mate waarin maatschappelijke en economische waarde wordt gecreëerd.  
  • Excellentie: de mate waarin het project verder gaat dan “the-state-of-the-art”. 
  • Implementatie: de potentie en capaciteit van het consortium om doelstellingen te behalen. 

Meer weten? 

Voor meer informatie over de regeling, de voorwaarden, indieningsmogelijkheden en sluitingsdata kunt u altijd contact met ons opnemen op telefoonnummer 010-243 06 53. 
Neem contact op
 
 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

* Verplichte velden

SLUIT