Crossroads 2 Vlaanderen-Nederland

Start u binnenkort een kansrijk innovatieproject dat bijdraagt aan de duurzame ontwikkeling van de grensregio, dan komt u wellicht in aanmerking voor deze subsidie. Het EU-programma Crossroads 2 (Interreg VA) Vlaanderen-Nederland subsidieert grensoverschrijdende samenwerkingsprojecten tussen een MKB’er en een Vlaamse KMO’er.

Het programma is bedoeld voor samenwerkende kennisinstellingen, bedrijven en intermediaire organisaties. Voor elk project is minstens één Vlaamse en minstens één Nederlandse samenwerkingspartner vereist.

Crossroads gebieden: Vlaanderen-Nederland: West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Zeeland, Noord Brabant, Antwerpen, Vlaams-Brabant, Limburg (B), Limburg (NL)

Waarvoor?

De samenwerkingsverbanden kunnen zich richten op economie, duurzaamheid en sociale ontwikkeling in de grensstreek Vlaanderen en Nederland. Crossroads draait om de ontwikkeling van een innovatief product, proces en aanverwante dienst. Het kan daarbij gaan om:
  • Versterking van onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie;
  • Steun voor meer energie-efficiëntie en hernieuwbare energie;
  • Bescherming van het milieu en bevordering van efficiënte omgang met hulpbronnen;
  • Bevordering van werkgelegenheid en ondersteuning van arbeidsmobiliteit.

Budget

MKB-bedrijven krijgen ondersteuning bij het ontwikkelen van goede en technisch haalbare projectideeën tot volwaardige projectvoorstellen. Er is 6,75 miljoen euro gereserveerd als subsidie voor innovatieprojecten. Het programma subsidieert tot 45 procent van de projectkosten. Innovatieprojecten kennen een maximumsteun van 135.000,- euro.
Neem contact op
 
 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

* Verplichte velden

SLUIT