Stimulus kondigt nieuwe OPZuid openstelling aan!

Stimulus heeft aangekondigd dat binnen het OPZuid-programma een call wordt opengesteld, die is gericht op het versterken van het valorisatievermogen van mkb-ondernemingen. Gezocht wordt naar innovatieprojecten vanuit crossovers tussen de internationale topclusters onderling of tussen een of meer nationale topclusters.

Doel

OPZuid 1B2 heeft als doel het valorisatievermogen van het mkb te versterken. Projecten dienen zich grotendeels op experimentele ontwikkeling te richten. Daarnaast moeten projecten een bijdrage leveren aan een of meer maatschappelijke uitdagingen uit de Regionale Innovatiestrategie voor Slimme Specialisatie (RIS3) voor Zuid-Nederland:

  1. Gezondheid, demografie en welzijn
  2. Voedselzekerheid, duurzame landbouw, marien en maritiem onderzoek en bio-economie
  3. Zekere, schone en efficiënte energie
  4. Slim, groen en geïntegreerd vervoer
  5. Klimaatactie hulpbronefficiëntie
  6. Inclusieve, innovatieve en veilige samenlevingen

Doelgroep

Subsidie kan individueel worden aangevraagd door een mkb-onderneming of door een samenwerkingsverband van een of meer ondernemingen onderling of met een of meer kennisinstellingen. Voorwaarde is wel dat ten minste één mkb-onderneming deelneemt in het samenwerkingsverband (de aanvrager) en dat het project wordt uitgevoerd in Zuid-Nederland (Zeeland, Noord-Brabant, Limburg).

Budget en openstelling

Naar verwachting wordt de regeling van 15 mei tot 23 juni 2017 opengesteld en onder voorbehoud zal er een bedrag van € 8,25 miljoen verdeeld worden. Er zal worden gewerkt met een tendersysteem.

Meer informatie?

Voor meer informatie over de regeling kunt u altijd contact met ons opnemen op telefoonnummer 010 - 243 06 53.

Neem contact op
 
 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

* Verplichte velden

SLUIT