Extra MIT R&D subsidie voor Oost-Nederland!

De populaire subsidieregeling MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) wordt exclusief opengesteld voor midden- en kleinbedrijven in Oost-Nederland. Heeft u innovatieve voornemens voor het nieuwe jaar? Maak dan gebruik van het budget dat vrij wordt gemaakt voor R&D-samenwerkingsprojecten in Gelderland en Overijssel. Van 15 tot en met 29 december 2017 kan een aanvraag worden ingediend.

MIT R&D-openstelling

Binnen de openstelling MIT R&D samenwerkingsprojecten kan subsidie worden aangevraagd door MKB bedrijven die technologisch samenwerken binnen een (of meerdere) topsectoren: Health, AgroFood, High Tech Systems en Materials (HTSM), Energie/Milieutechnologie.

Budget Oost-Nederland

Er is een bedrag van €2.600.000 beschikbaar voor projecten in Gelderland en Overijssel. De middelen worden verdeeld volgens het tenderprincipe, dat betekent dat alle complete subsidieaanvragen gelijktijdig in behandeling worden genomen en onderling vergeleken worden op de volgende beoordelingscriteria:

  1. de mate waarin het aansluit bij het Operationeel Programma;
  2. de mate van innovativiteit;
  3. de kwaliteit van de businesscase;
  4. de kwaliteit van de aanvraag, en
  5. de mate waarin deze bijdragen aan duurzame ontwikkeling.

Complete aanvragen moeten uiterlijk vrijdag 29 december aanstaande worden ingediend!

Subsidiehoogte

Er wordt per project maximaal 35% subsidie verleend, met een maximum van €200.000,-. Elke aanvrager kan maximaal €100.000,- subsidie aanvragen. 

Voorbeeldproject

Twee bedrijven uit de HTSM Sector, willen een nieuw modulair opgebouwd chassis ontwikkelen dat geschikt is voor sportwagens. Door de ontwikkeling van dit chassis kunnen sportwagenfabrikanten besparen op tijd en kosten van de ontwikkeling en productie van het chassis en kan eenvoudiger worden voldaan aan eisen en wensen van de klanten. Ook daalt door gebruik te maken van dit nieuwe chassis de ontwikkeltijd van een nieuw model auto, wordt het gewicht verlaagd en de veiligheid en flexibiliteit vergroot. Om dit project uit te voeren gaan de twee bedrijven een samenwerkingsverband met elkaar aan waarin ze elkaar versterken met verschillende expertises en zo een unieke combinatie vormen.

Hoe kan ik subsidie aanvragen?

De regeling sluit op korte termijn, dus het is zaak om snel te schakelen. Craeghs Consultancy helpt u bij het formuleren van een kansrijke aanvraag. Voor meer informatie over de regeling, de voorwaarden en uw indieningsmogelijkheden neemt u vrijblijvend contact met ons op via 010 - 243 06 53

Neem contact op
 
 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

* Verplichte velden

SLUIT