Hoe aanvragen?

Deelnemen aan Horizon 2020 begint met het indienen van een projectvoorstel in een van de 'calls for proposals' (subsidierondes). Dit gaat in drie stappen.

Stap 1: Vind een geschikte call 

Oriënteer u op de verschillende Horizon-onderdelen en calls. Kijk goed waar de call zich op richt, en of uw projectidee daar op aansluit. Lees daarvoor het 'work programme'. Dit is een onmisbaar document waarin de Europese Commissie de verschillende Horizon-onderdelen uitwerkt. Het omschrijft in detail welke activiteiten in dat jaar voor een financiële bijdrage in aanmerking komen.

Stap 2: Op zoek naar buitenlandse partners

Heeft u al een Europees netwerk? Benader partijen waarmee u eerder heeft samengewerkt. Ga na wie interesse heeft in de call. Heeft u nog niet de juiste connecties? Dan zijn er diverse mogelijkheden om te zoeken naar partners voor een Europees project.
Regelmatig vinden er Europese evenementen plaats. Daar ontmoeten geïnteresseerden in een call elkaar. Houd de EU-agenda in de gaten.
In de EU-projectendatabase kunt u zoeken naar projecten op uw vakgebied. Ga zo na welke organisaties al Europees actief zijn. Vaak hebben zij interesse om weer deel te nemen. Zoek via ‘partnersearch’ websites.

Stap 3: Een projectvoorstel schrijven en indienen

De ‘Manual for applicants’ is onmisbaar bij het schrijven van een goed voorstel. Deze handleiding helpt bij het indienen van een projectvoorstel voor een call. Het document beschrijft nauwkeurig wat de Europese Commissie van u verwacht. Het omschrijft de eisen voor elk onderdeel van uw projectvoorstel. Dit document kan verschillen per call. Zorg ervoor dat u over de goede versie beschikt.

U vindt alle documenten op de call-pagina van het participant portal van de Europese Commissie. Uw projectvoorstel indienen doet u elektronisch via het participant portal. 

Nieuwsgierig geworden naar de specifieke calls van Horizon 2020? Craeghs heeft ze voor u op een rijtje gezet op de pagina: Overzicht calls Horizon 2020.
 
 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

* Verplichte velden

SLUIT